HR | IT | EN

Pročelnik Curić na sastanku izvršnog odbora NECSTouR-a u Bruxellesu

 • Pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Branko Curić, sudjelovao je u Bruxellesu, u petak 13. prosinca 2012., u radnom sastanku izvršnog odbora Mreže europskih regija za konkurentni i održivi turizam – NECSTouR.

  Istarska je županija prva hrvatska županija i prva iz zemalja izvan EU koja se pridružila ovoj europskoj mreži 14. prosinca 2011. u talijanskoj Firenci.

  NECSTouR je asocijacija koja pridružuje članice iz 14 europskih zemalja i na europskoj razini promiče interese turizma, te u tom segmentu omogućuje razmjenu iskustava, povećanje znanja i porast osvješćivanja konkurentnog i održivog turizma na regionalnoj razini.

  Tijekom održavanja sjednice izvršnog odbora, raspravljalo se o strateškim smjernicama NECSTouR-a za 2013. godinu, s posebnim naglaskom na uključenje turizma u narednim dokumentima europskog programskog razdoblja 2014-2020. U nadolazećim mjesecima NECSTouR aktivno će se zalagati za veće mogućnosti financiranja održivih projekata u sektoru turizma u novom programskom periodu.

  Na institucionalnoj razini održani su razni sastanci između predstavnika NECSTouR-a i članova radnih skupina europskih tijela kao što je “task force” Europskog parlamenta koji se bavi razvojem turizma.

  Pročelnik Curić predložio je izvršnom odboru NECSTouR-a održavanje jednog od strateških sastanaka 2013. godine u Istri kako bi se prilikom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji ojačao utjecaj turističkih regija jugoistočne Europe na europskoj razini.

  Slijedom sastanka odbora, pročelnik Curić imao je prilike sastati sa predstavnicima Opće uprave Europske komisije za poduzetništvo i industriju pod kojom se vodi i sektor turizma.