HR | IT | EN

Trenutno aktivni natječaji

Natječaj 6.2.1. “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu podmjere 6.2. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ tipa operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 187.787.500,00 kuna, a svrha ovog natječaja je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta, s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Moguće je ulaganje u sektor prerade i marketinga ili izravne prodaje proizvoda, sektor pružanja usluga u ruralnim područjima koji može obuhvaćati: usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge. Moguće je ulagati i u sektor turizma u ruralnom području te u sektor tradicijskih i umjetničkih obrta.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000 eura, u rangu mikro ili malog poduzeća. Projekti se moraju provoditi u naseljima s najviše 5.000 stanovnika u području jedinice lokalne samouprave u kojoj je sjedište poljoprivrednog gospodarstva.

Visina potpore po korisniku iznosi 375.575,00 kuna, Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske od čega Europska unija sudjeluje s 85% udjela, a Republika Hrvatska s 15% udjela. Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 12. ožujka 2018. godine od 12:00 sati do 23. travnja 2018. godine do 12:00 sati.

Više informacija

Nacionalna zaklada raspisala poziv za iskaz interesa “Znanje bez granica”

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je Poziv za iskaz interesa "Znanje bez granica". Poziv je namijenjen isključivo udrugama za iskazivanje interesa za suradnju s Nacionalnom zakladom u području razmjene znanja kroz 3 inačice Poziva:

- Znanje bez granica A: Sufinanciranje odlazaka na međunarodne skupove

- Znanje bez granica B: Sufinanciranje dolaska međunarodnih stručnjaka u RH

- Znanje bez granica C: Sufinanciranje odlazaka na sastanke međunarodnih organizacija /institucija

Poziv je otvoren kontinuirano, do 10. studenoga 2018. godine, ili do iskorištenja planiranoga ukupnog iznosa sredstava od 150.000,00 kuna.

Više informacija

Objavljeni natječaji programa Europa za građane

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) objavila je natječaje u sklopu programa Europa za građane 2014-2020 za sve cjeline:

1. Europsko sjećanje,

2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje koji uključuje mjere: 2.1. Bratimljenje gradova, 2.2. Umrežavanje gradova te 2.3. Projekte civilnog društva.

Krajnji rok za prijavu 1. ožujka 2018.

Više informacija

Mjera I.22. Dodana vrijednost, kvaliteta proizvoda i korištenje neželjenog ulova

Objavljen je natječaj za Mjeru I.22. Dodana vrijednost, kvaliteta proizvoda i korištenje neželjenog ulova iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo RH.

Kratak opis natječaja: ulaganja s ciljem unaprjeđenja dodane vrijednosti i/ili kvalitete ulova.

Prihvatljivi prijavitelj: vlasnik i/ili ovlaštenik povlastice za ribolov.

Prihvatljivi troškovi: ulaganja/aktivnosti vezane uz izravno stavljanje na tržište vlastitog ulova; – ulaganja u sustave sljedivosti vlastitih proizvoda; – ulaganja/aktivnosti vezane uz samostalnu preradu vlastitog ulova; – ulaganja/aktivnosti vezane uz pakiranje i/ili predstavljanje vlastitih proizvoda.

Najviši iznos bespovratnih sredstava: 100.000,00 EUR.

Tok za prijavu je 31. ožujka 2018. godine.

Više informacija

Poziv EEA i norveškog fonda za regionalnu suradnju

Objavljen je Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru EEA (European Economic Area) i norveškog fonda za regionalnu suradnju, koji podupire regionalne prekogranične i transnacionalne projektne inovativne inicijative koje promiču zajednička rješenja europskih izazova. Ukupna vrijednost poziva je 15 milijuna eura.

Prihvatljivi prijavitelji su općine/regije, organizacije osnovane od strane općina ili regija, udruge općina/regija, nevladine organizacije i civilno društvo, socijalna poduzeća, tvrtke, javne i privatne obrazovne i istraživačke organizacije, socijalni partneri i drugi.

Rok za prvi korak procesa prijave projekta je do 1. srpanja 2018. godine.

Više informacija