HR | IT | EN

Brojni građani na obilježavanju Dana Europe na pulskoj Gradskoj tržnici

  • Na pulskoj Gradskoj tržnici protekle je subote, 5. svibnja, održana već tradicionalna centralna manifestacija gdje je uz bogat program obilježen Dana Europe (9. svibnja). U organizaciji Informacijskog centra Europe Direct (EDIC) Pula-Pola u suradnji s Istarskom županijom, Gradom Pula-Pola, Istarskom razvojnom agencijom i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, već niz godina tradicionalno se organiziraju brojne manifestacije povodom obilježavanja Europskog tjedna na području Istarske županije.

    Građani su u velikoj broju iskoristili ugodno i sunčano vrijeme te su se pridružili obilježavanju koje se odvijalo na tri informativna štanda. Djelatnici partnerskih institucija družili su se s građanima te ih informirali o brojnim temama vezanim uz Europsku uniju, dijelili prigodne promotivne materijale i publikacije o EU, a sve kako bi im približili europske vrijednosti. Građani su bili zainteresirani i za publikacije o EU projektima u Istarskoj županiji, kao i o mogućnostima ostvarivanja svojih prava kao građana Europske unije.

    Ova godina, ujedno je Europska godina kulturne baštine kojom slavimo multikulturalnost i međusobno uvažavanje kroz jačanje suživota koje je u središtu europskog načina života. Ova godina puna proslava bit će divna prilika da potaknemo sve građane, a posebno mlade, da se upoznaju s kulturnom raznolikošću Europe te razmisle o mjestu kulturne baštine u našem životu. Ona nam omogućuje da razumijemo prošlost i da na njoj izgradimo budućnost.

    07.05.2018.