HR | IT | EN

Brojni građani na obilježavanju Dana Europe na pulskoj Gradskoj tržnici

  • Na pulskoj Gradskoj tržnici protekle je subote, 6. svibnja, održan bogat program povodom obilježavanja Dana Europe (9. svibnja), u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct (EDIC) Pula-Pola u suradnji s Gradom Pula-Pola, Istarskom županijom, Istarskom razvojnom agencijom, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Agencijom za ruralni razvoj Istre, koji već niz godina tradicionalno organiziraju brojne manifestacije povodom obilježavanja Europskog tjedna na području Istarske županije.

    Građani su u velikoj broju iskoristili ugodno i sunčano vrijeme te su se pridružili obilježavanju koje se odvijalo na informativnom štandu i prezentacijsko-degustacijskom dijelu. Djelatnici partnerskih institucija družili su se s građanima te ih informirali o brojnim temama vezanim uz Europsku uniju, dijelili prigodne promotivne materijale i publikacije o EU, a sve kako bi im približili europske vrijednosti. Na prezentacijsko-degustacijskom dijelu Edukacijskog gastronomskog centra Istre, AZRRI je, u suradnji s učenicima i profesorima Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, pripremao tradicionalne specijalitete istarske kuhinje koje su degustirali brojni građani.

    U obilježavanju Dana Europe građanima se predstavio i FIESTA help desk u sklopu EU projekta FIESTA, namijenjen informiranju građana o poboljšanju energetske učinkovitosti u kućanstvima. Posjetiteljima Gradske tržnice predstavio se i Gerontološki centar Vila Trapp Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, u sklopu Otvorenih vrata lokalnih EU projekata, kako bi što veći broj građana bio upoznat sa projektom koji je uspješno proveden te aktivnostima koje su proizašle iz projekta.

    09.05.2017.