HR | IT | EN

Delegacija iz Istre na stručno-poslovnoj posjeti Buxellesu

  • Delegacija predstavnica poslovne zajednice Istre i udruge KRUG posjetila je Predstavnički ured Istarske županije u Bruxellesu. Delegaciju je predvodila Jasna Jaklin Majetić, direktorica Županijske komore Pula, a sudjelovale su i Nada Nenadić, voditeljica poduzetničkog inkubatora Rovinj, Blaženka Butorac, ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Pula te Lahorka Ropac, viša stručna suradnica Županijske komore Pula koje su povodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, u organizaciji HGK Županijske komore Pula, posjetile relevantne EU institucije i organizacije, među kojima su i Europski parlament te Predstavništvo Istarske županije.

    Delegacija iz Istre imala je priliku svoje projekte, proizvode i usluge predstaviti i u Europskom parlamentu kao prva delegacija u službenoj posjeti hrvatskom zastupniku Europskog parlamenta, Marinu Baldini koji aktivno sudjeluje u radu Odbora za ekonomsku i monetarnu politiku.

    Službeni predstavnik Istarske županije pri EU institucijama, Dino Babić, prezentirao je delegaciji ulogu i način rada ureda u Bruxellesu, s posebnim osvrtom na planirane aktivnosti u okviru punopravnog članstva RH u EU. Predstavljen je i projekt SEED putem kojeg se omogućuje oglašavanje javnih usluga i novosti, a provodi ga Upravni odjel za međunarodnu suradnju i EU integracije putem Predstavništva u Bruxellesu.

    18.07.2013.