HR | IT | EN

Delegacija Drinskog Euro regiona posjetila Istarsku županiju

Delegaciju Drinskog Euro regiona u osnivanju, koja je posjetila Istarsku županiju 14. i 15. studenog, u sjedištu županije drugog dana posjete primila je zamjenica župana Viviana Benussi i v.d. pročelnika Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije Oriano Otočan.

U sklopu delegacije Istru su posjetili načelnik općine Foča Zdravko Krsmanović, zamjenik predsjednika općine Bajina Bašta Dejan Mlađenović, Bojana Marić, šefica kabineta načelnika općine Foča, Andrijana Marković, samostalni stručni suradnik za izradu projekata općine Bratunac, Olivera Čućić, šefica odsjeka za društvene djelatnosti općine Bratunac, direktor Sportsko - turističkog centra Bajina Bašta Branko Stevanović i Bojan Bajić, predsjednik NVO “Luna”.

Načelnik općine Foča Zdravko Krsmanović je na prijemu u Istarskoj županiji objasnio da je cilj delegacije prikupiti sve potrebne informacije oko osnivanja euro-regije, budući da je Drinski Euro region, koji bi se nalazio na granicama Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Republike Srpske, trebao osnovati do kraja godine. Napomenuo je da im je želja što prije to područje uključiti u europske integracije, a iskustva Istarske županije će im u tome uvelike pomoći. “Nadam se da da ćemo kad se Drinski Euro region osnuje, i ubuduće surađivati kroz razne europske projekte i programe, posebice u sektoru turizma, istaknuo je Krsmanović.

Za delegaciju je 14. studenog pročelnik Otočan održao prezentaciju o Jadranskoj euroregiji. Do sredine ove godine predsjedništvo ove međunarodne organizacije bilo je u Puli, a Istarska županija i daje igra vrlo važnu ulogu u Jadranskoj euroregiji. Sudionici delegacije dobili su svu potrebu pomoć, dokumente i savjete oko osnivanja Drinskog Euro regiona. Za Delegaciju je također upriličena prezentacija o turizmu Istarske županije, nakon čega su posjetili Istarsku razvojnu agenciju IDA.

16.11.2011.