HR | IT | EN

Delegacija Istarske županije u posjetu slovačkoj regiji Trenčín

  • Od 21. do 23. veljače delegacija Istarske županije u posjeti je slovačkoj regiji Trenčín s kojom je 2006. godine potpisala Sporazum o suradnji. Delegaciju sačinjavaju Viviana Benussi, zamjenica župana Istarske županije; Valerio Drandić, načelnik uprave Istarske županije; Oriano Otočan, v.d. pročelnika Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije Istarske županije; Branko Curić, pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Ivan Jurković, prorektor za međunarodnu suradnju Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, te dr.med. Irena Hrstić, predstavnica OB Pula.

    Tijekom dvodnevnog posjeta, delegacija se susrela s istaknutim predstavnicima iz regije Trenčín: predsjednikom Regije Dr. Pavolom Sedláčekom i potpredsjednikom Milanom Panáčekom, s voditeljem i zamjenikom voditelja ureda regije Trečín, predstavnicima Odjela za međunarodnu suradnju i Odjela za regionalni razvoj, direktorom regionalnog centra tradicijske kulture u Myjavi, direktorom regionalnog centra za kulturu u Prievidzu, direktorom Muzeja u Trenčínu, predstavnikom Sveučilišta Alexander Dubček u Trenčínu, zamjenikom direktora Trenčianske Teplice Spa, zamjenikom direktora Bojnice Spa i s predstavnicima Regionalnog Parlamenta.

    Cilj ove posjete je jačanje odnosa između dviju regija, te ostvarenje suradnje na području kulture, turizma i visokoškolskog obrazovanja, što je i naglašeno na okruglom stolu predstavnika regija, koji je održan 22. siječnja u sjedištu regije Trenčín.

    Tijekom okruglom stola regija Trenčim predstavila je svoje aktivnosti, kao i projekte ostvarene i financirane putem fondova Europske unije, što je posebice zanimljivo Istarskoj županiji koja se priprema za korištenje Strukturnih fondova nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Također, članovi istarske delegacije posjetili su bolnicu u Myjavi, gdje su imali priliku upoznati se i sa specifičnim primjerom planiranja projekata za Strukturne fondove.

    22.02.2012.