HR | IT | EN

Jačanje suradnje između Istarske županije i Baden-Württemberga

  • Direktor predstavništva njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg u Bruxellesu, Johannes Jung, u utorak 22. svibnja 2013, posjetio je Ured Istarske županije pri europskim institucijama. Baden-Württemberg je među vodećim regionalnim predstavništvima u Bruxellesu po broju zaposlenih te zastupa jednu od najbogatijih država Savezne Republike Njemačke.

    Službeni predstavnik Istarske županije pri EU institucijama, Dino Babić, predstavio je Jungu međunarodne aktivnosti i bilateralnu suradnju Istre te europske projekte u sektorima poljoprivrede i ruralnog razvoja, turizma, gospodarstva, kulture, energije, okoliša te istraživanja.

    Naglašeno je da je Istra vodeća hrvatska regija po broju realiziranih projekata te posebna je pažnja pridodana načinu na koji su se iskoristila EU sredstava u pretpristupnom razdoblju te trud koji je uložen za adekvatno upravljanje strukturnim fondovima.

    Jung je u više navrata iskazao potporu istarskom predstavništvu u okviru pristupanja Hrvatske Europskoj uniji te izrazio želju i namjeru organiziranja zajedničkih kulturnih događanja ovom prilikom. Najavio je i njegov dolazak u Istru kako bi se započeta suradnja daljnje razvila i ojačala, osobito na projektima u području istraživanja i inovacija koji čine jedan od prioriteta obiju regija.

    24.05.2013.