HR | IT | EN

Do the Right(s) Thing!: Učenici prezentirali svoje prijedloge donositeljima odluka

  • Učenici pet istarskih škola su u četvrtak, 2. lipnja 2016. u dvorani Luciano Delbianco u Visokoj tehničko-poslovnoj školi Politehnika Pula donositeljima odluka na lokalnoj i regionalnoj razini prezentirali svoje prijedloge projekata kojima bi poboljšali boravak u svojim školama. Prezentacija na kojoj je sudjelovalo stotinjak učenika, profesora i donositelja odluka, organizirana je u sklopu projekta „Do the Right(s) Thing! Jačanje svijesti mladih Europljana o ljudskim pravima, miru i razvoju u XXI. stoljeću“.

    Učenici pulske Ekonomske škole, Gimnazije Pula, Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, Srednje škole Mate Blažine Labin i Talijanske srednje škole Leonardo da Vinci Buje su u ožujku i travnju 2016. godine sudjelovali na radionicama demokratske participacije na kojima su usvojili dodatno znanje o ovogodišnjoj temi projekta „Pravo na obrazovanje – obrazovanjem protiv siromaštva i isključenosti“, te su naučili demokratski prepoznati i izraziti svoje potrebe.

    Na radionicama su smislili prijedloge koje su na ovoj manifestaciji direktno predstavili relevantnim donositeljima odluka, te s njima razgovarali o izvedivosti prijedloga i načinu na koji mogu djelovati kako bi bili provedeni. Donositelji odluka bili su ravnatelji spomenutih škola, koji su predstavljali prvu instancu kojoj su se obratili sa svojim projektima, pročelnica za obrazovanje Istarske županije Patricia Smoljan te pročelnica za međunarodnu suradnju i europske poslove Patrizia Bosich.

    Na manifestaciji su učenici imali priliku poslušati kratku prezentaciju o studiju na Visokoj tehničko-poslovnoj školi Politehnika Pula, nakon čega je održano kratko predstavljanje rezultata projekta u drugoj godini provedbe, školskoj godini 2015./16.

    02.06.2016.