HR | IT | EN

IKA organizira seminar Priprema projekata za program „Kreativna Europa”

 • Dvodnevni seminar Priprema projekata za program „Kreativna Europa" jedna je u nizu aktivnosti u okviru programa „Izgradnja kapaciteta organizacija u kulturi Istarske županije“ koji provodi IKA - Istarska kulturna agencija - Agenzia culturale Istriana, a financiran je iz Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije. Seminar će se održati 22. i 23. veljače. 2016. u Društvenom centru „Veli Jože“ u Pazinu.Cilj ove edukacije je upoznati djelatnike u kulturi s mogućnostima i novim prilikama za financiranje kroz program „Kreativna Europa“.

  Novi program EU Kreativna Europa poduprijet će europsku kinematografiju te kulturni i kreativni sektor s ciljem njihovog doprinosa održivom rastu i zapošljavanju. Istarska županija imenovala je IKA-u kao koordinatora zaduženog za informiranje potencijalnih korisnika s područja Istarske županije o uvjetima raspisanih natječaja za dodjelu sredstava iz programa Kreativna Europa i potprograma Kultura i Media.

  Seminar je podijeljen u 2 dijela. U prvom će dijelu biti predstavljen program EU „Kreativna Europa“. Bit će govora i o strateškim smjernicama, dokumentima i zakonodavnim okvirima koji reguliraju područje kulture unutar EU. Također, polaznici će dobiti priliku proučiti natječajni obrazac, upoznati se s praktičnim i korisnim savjetima i „trikovima“ koji će im pomoći kvalitetno razviti vlastitu ideju, pronaći odgovorne partnere, na uspješan način ispuniti natječajnu dokumentaciju te izraditi održiv projektni troškovnik.Biti će govora i o koracima nakon odobravanja bespovratnih sredstava, implementaciji projekta, administraciji i izvještavanju.

  Seminar je namijenjen isključivo predstavnicima ustanova i organizacija civilnog društva Istarske županije registrirane u djelatnosti kulture.

  Prijave zaprimamo putem poveznice: http://goo.gl/forms/tlOKGUQTc6 do srijede, 17. veljače 2016.

  Zbog očekivano velikog broja prijava, izvršit će se selekcija temeljem redoslijeda prijave i informacija u prijavnom obrascu kojime će organizacija dokazati vlastite kapacitete za sudjelovanje u programu Kreativna Europa. Seminar je za sve sudionike besplatan. Obavezno je sudjelovanje u radu seminara oba dana.

  12.02.2016.