HR | IT | EN

Instrument IPA: ostvareni rezultati i nove mogućnosti za Jadransku regiju u periodu 2014.-2020.

  • U Goriziji je 20. lipnja održana konferencija Instrument IPA: ostvareni rezultati i nove mogućnosti za Jadransku regiju u periodu 2014.-2020., na kojoj je prezentiran projekt S.I.M.P.L.E. (Strenghtening the Identity of minority people Leads to Equality), čiji je vodeći partner bila Istarska županija. Konferencija je organizirana od strane Europske komisije (DG Enlargement) i Instituta za međunarodnu sociologiju (ISIG Gorizia).

    Stručnjaci koji su predstavili buduću perspektivu i mogućnosti koje pruža instrument pretpristupne pomoći (IPA) za Jadransku regiju u periodu 2014-2020. su bili Henk Visser (Europska komisija, DG Enlargement), Laura Comelli (Upravljačko tijelo operativnog programa Italija – Slovenija), Luca Rosselli (odgovoran za Italiju za Program transnacionalne suradnje za jugoistočnu Europu te Paulina Borowska iz Instituta za učenje Federalizma i Regionalizma (EURAC).

    Iz Istarske županije sudjelovale su zamjenica župana Viviana Benussi, koja je prezentirala aktivnosti i rezultate projekta provedene u Istarskoj županiji, te stručna suradnica u Upravnom odjelu za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine i voditeljica projekta S.I.M.P.L.E., Tea Batel. U ulozi koordinatora te partnera u projektu, Gianluca Antonucci (Progetti sociali) prezentirao je rezultate projekta S.I.M.P.L.E. svih država partnera.

    23.06.2014.