HR | IT | EN

Istarska kulturna i turistička ponuda predstavljena u Odboru regija

  • U Bruxellesu, u subotu 17. svibnja 2014. godine, održana je interinstitucionalna manifestacija Open Doors Day/Dani otvorenih vrata europskih institucija, u sklopu koje Istarska županija već dugi niz godina sudjeluje putem Predstavničkog ureda pri EU institucijama.

    Open Doors Day cjelodnevna je manifestacija na kojoj europske institucije, odnosno Komisija, Parlament, Vijeće, Odbor regija te Gospodarski i socijalni odbor, otvaraju svoja vrata posjetiteljima, što je izvrsna prilika za sve zainteresirane građane i dionike da se na interaktivan način upoznaju s njihovim radom.

    Istarska županija priredila je informativni štand u Odboru regija, europskoj instituciji koja predstavlja interese europskih gradova i regija, te je na ovogodišnjem izdanju manifestacije posebno predstavila istarsku kulturu i istarski turizam. Veliku pozornost posjetitelja privukli su sajam umjetnina “Art Exchange” koji se već sedam godina održava u Rovinju, projekt Istra Inspirit te istarska odredišta i njihova turistička ponuda. Također, predstavljeni su pojedini istarski izvorni proizvodi i EU projekti koji čine Istru prepoznatljivom na nacionalnoj i europskoj razini. Tijekom cjelodnevne manifestacije posjetitelji su se mogli na interaktivan način upoznati s raznolikim sadržajima koji se nude u Istri, a na ekranima u Odboru regija prikazivan je i promotivni video o Istri.

    Otvoreni dani, koji su održani već jedanaesti put za redom, i ove su godine privukli tisuće europskih građana svih dobnih skupina koji su cijeloga dana obilazili institucije, informirali se o radu EU te aktualnim pitanjima i problemima. Program je bio raznovrstan, od informativnih tura, diskusija, video prikaza, do radionica za djecu, kvizova, plesnih točki i raznih drugih aktivnosti.

    19.05.2014.