HR | IT | EN

Istarska županija na svečanom prijemu Flamanske Vlade

 • Predstavništvo Istarske županije u Bruxellesu, pozvano je na svečanoj proslavi Flamanskog dana u Belgiji, kojeg je organizirala Flamanska Vlada u Bruxellesu. Bilateralna suradnja između Flamaske regije i Istarske županije razvila se kroz zajedničke projekte i promociju istarskih izvornih proizvoda u Flamanskom parlamentu prilikom održavanja manifestacije “Open Days“ u Bruxellesu.

  Na događaju prisustvovali su mnogobrojni veleposlanici, predstavnici međunarodnih organizacija i Europskih mreža sa sjedištem u Bruxellesu, te su se na taj način uspostavili temeljni kontakti za moguću suradnju s istima.

  Predsjednik Flamanske Vlade, Kris Peeters, obratio se prisutnima zahvaljujući na odazivu i zaželjevši im dobrodošlicu te podsjetio da se ovom prigodom obilježava dan kada su Flamanci, 1302. godine, okončali pobjedu nad francuskom vojskom.

  11. srpnja, dan je ponosa i samosvijest za Flandriju koji pokazuje njenu otvorenost i solidarnost prema ostatku svijeta.

  Ova belgijska regija posebnu važnost daje prekograničnoj i bilateralnoj suradnji, a do 2020. godine teži postizanju statusa jedne od 5 najuspješnijih Europskih regija. Ovaj cilj proizlazi iz njenog strateškog plana, „Flanders in action“, koji se u potpunosti uklapa s europskom strategijom „Europe 2020“.

  Svojim stavom Flamanska vlada pokazuje aktivan rad na najvažnijim trenutnim problematikama, posebno na ekonomskom rastu u današnjoj kriznoj financijskoj situaciji.

  12.07.2012.