HR | IT | EN

Istarski učenici sudjelovali na Susretu ljudskih prava u Caenu

  • Šestero učenika iz Ekonomske škole Pula i Talijanske srednje škole Leonardo da Vinci Buje sudjelovali su 3. ožujka 2016. na Susretu ljudskih prava u Caenu u francuskoj regiji Normandiji. Putovanje učenika u pratnji dviju profesorica i predstavnice Istarske županije održano je u sklopu aktivnosti EU projekta Do the Right(s) Thing! u provedbi Istarske županije, financiranog iz programa Europske unije EuropeAid.

    Istarski su učenici na ovogodišnjem drugom Susretu ljudskih prava čija je tema bila pravo na obrazovanje, održanom u Amfiteatru Saure na Sveučilištu u Caenu, imali priliku upoznati se s francuskim učenicima i na zajedničkoj radionici razmijeniti iskustva o obrazovanju u dvije regije. Nakon što su predstavljeni pobjednički slogani istarskih učenika na temu obrazovanja i najbolji video uradci francuskih učenika, održano je predstavljanje rezolucija koje su francuski učenici donijeli na pregovorima organiziranim u obliku radionica u sklopu Susreta o šest tema: obrazovanje u kriznim situacijama, inkluzivno obrazovanje manjina, inkluzivno obrazovanje djece s posebnim potrebama, jednakost spolova u obrazovanju, cjeloživotno učenje i kvaliteta u obrazovanju.

    Na dvodnevnom Susretu ljudskih prava, 3. i 4. ožujka sudjelovalo je oko 700 učenika iz regije Normandija. Susret ljudskih prava središnja je manifestacija trogodišnjeg projekta Do the Right(s) Thing! koja se svake godine održava u tri partnerske regije – Toskani, Donjoj Normandiji i Istarskoj županiji. Drugi Susret ljudskih prava u Istarskoj županiji održat će se u Poreču 14. travnja 2016. Očekuje se sudjelovanje od oko 2.000 učenika te gostovanje srednjoškolaca iz regije Toskana.

    09.03.2016.