HR | IT | EN

Istarski župan Valter Flego u Klagenfurtu imao niz poslovnih razgovara

  • Na poziv predsjednika pokrajine Koruška dr. Petera Kaisera, istarski župan Valter Flego posjetio je u srijedu, 11. rujna 2013. godine, Klagenfurt. Župan Flego i koruški predsjednik Kaiser razgovarali su u zgradi pokrajinske vlade u Klagenfurtu, o nastavku suradnje između dvije regije, te o perspektivama koje se otvaraju Hrvatskoj njezinim ulaskom u Europsku uniju.

    Budući da dvije regije vezuje Sporazum o suradnji, obostrane se odnose želi obogatiti novim sadržajima. U tom su kontekstu razmatrane mogućnosti za konkretnu suradnju i razvoj zajedničkih projekata, koji bi se financirali iz europskih fondova u okviru radne zajednice Alpe Adria i Euroregije bez granica, te suradnjom unutar zajedničkog ureda u Briselu.

    Za posjeta Koruškoj, župan Flego se sastao s hrvatskim veleposlanikom u Austriji Gordanom Bakotom. Poslije održanih sastanaka, Flego je predvodio izaslanstvo Istarske županije i istarske Obrtničke komore, koje je sudjelovalo u svečanosti otvaranja 80. Jesenskog međunarodnog sajma u Klagenfurtu. Na sajmu izlažu istarski ugostitelji, vinari i uljari, te se predstavljaju turističke zajednice iz Istre.

    U opuštenoj atmosferi, na štandu istarske Obrtničke komore, dočekan je predsjednik Austrije Heinz Fischer i zadržao se u kratkom razgovoru s istarskim županom.

    05.09.2013.