HR | IT | EN

Istarsko izaslanstvo u Klagenfurtu

  • Župan Ivan Jakovčić, zamjenica župana Viviana Benussi, pročelnik za turizam Branko Curić, pročelnik za gospodarstvo Alen Damijanić i direktor Istarske razvojne agencije (IDA) Darko Lorencin, krajem listopada službeno su posjetili austrijsku saveznu državu Korušku. U Klagenfurtu istarsko je izaslanstvo primio predsjednik zemaljske vlade savezne države Koruške Gerhard Dörfler sa suradnicima Bernardom Sadovnikom, predsjednikom slovenske nacionalne manjine u Koruškoj te Nicole Beclin, zaduženom za odnose s javnošću. Susretu je prisustvovao i veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji NJ.E. Gordan Bakota.

    Jakovčić i Dörfler istaknuli su kako je suradnja utemeljena na zajedničkim povijesnim okolnostima, no i na potrebi zbližavanja dviju teritorijalno bliskih regija u okvirima ujedinjene Europe. Kako se bliži ulazak Hrvatske u Europsku uniju, razgovaralo se i o potrebi jačanja međuregionalne suradnje u Europi što će dovesti do „nove arhitekture“ moderne Europe, Europe regija.

    Komentirajući svoj prvi posjet Klagenfurtu, istarski župan izjavio je kako je susret s predsjednikom zemaljske Vlade Koruške Dörflerom bio vrlo plodonosan te su već dogovoreni konkretni koraci promocije istarskog turizma u Koruškoj i obrnuto. Uzvratni posjet Istarskoj županiji očekuje se već sredinom iduće godine.

    09.11.2011.