HR | IT | EN

Istrani sudjelovali u 5. Kampu tolerancije mladih

  • Troje mladih iz Istre, Antonija Babić, Luka Blagović i Lorna Zimolo, od 24. do 30. srpnja 2011. sudjelovalo je na Kampu tolerancije mladih koji se održao u Bačkoj Topoli, u Autonomnoj pokrajini Vojvodini. Ovogodišnji kamp, 5. po redu, pod temom „Dunavom bez granica“, okupio je oko 200-tinjak mladih iz Njemačke, Slovačke, Bugarske, Mađarske, Rumunjske, Srbije, BIH, Hrvatske, te Ukrajine. Cilj ovakvog okupljanja je upoznavanje i druženje mladih ljudi iz raznih europskih kultura i naroda te prihvaćanje različitosti i promicanje međusobne tolerancije.

    Tijekom jednotjednog boravka u Kampu sudionici su imali prilike predstaviti regiju iz koje dolaze, sudjelovati u diskusijama i okruglim stolovima na temu tolerancije, prepustiti se kreativnosti tijekom likovne i glazbene radionice ili, pak, priključiti se sportskim aktivnostima poput nogometa i plesa. Naši Istrani, već su drugog dana Kampa, održali prezentaciju o Istri, njezinoj povijesti, znamenitostima, prirodnim ljepotama i gastronomiji.

    Također, imali su priliku posjetiti obližnju općinu Bački Petrovac, te Novi Sad u kojem je organizirana posjeta Petrovaradinskoj tvrđavi i Skupštini AP Vojvodine.

    Obogaćeni s jednim nezaboravnim iskustvom i novostečenim prijateljima, Antonija, Luka i Lorna vratili su se kući puni dojmova i optimizma glede što svjetlije i tolerantnije budućnosti. Najvažnija pouka Kampa, koju će od sada i oni prenositi je to da, nije dovoljno samo tolerirati se, već je potrebno ići korak dalje i voljeti se.

    02.08.2011.