HR | IT | EN

Izaslanstvo Istarske županije u Toscani i Emiliji-Romagni

  • Izaslanstvo Istarske županije, na čelu sa županom Ivanom Jakovčićem u sastavu: pročelnika upravnih odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije, Kabineta župana, te za održivi razvoj Oriano Otočan, Miodrag Čerina i Josip Zidarić, uz načelnika županijske uprave Valerija Drandića, ravnatelja Opće bolnice Pula prim.mr.LemsaJerina, dr. med., te arhitekta Milovana Kuzmanića, jednog od projektanata nove bolnice u Puli, boravi u dvodnevnom radnom posjetu talijanskim regijama Toscani i Emiliji Romagni s ciljem upoznavanja načina rada tamošnjeg sustava zdravstva i pripreme za izgradnju nove bolnice u Puli.

    Izaslanstvo je posjetilo dvije bolnice, u Pratu u Toscani, te u Sassuolu u Emiliji-Romagni. Izravno na lokacijama dobili su uvid u načine gradnje i opremanja novih bolnica. Osim obilaska bolnica, na tu temu je izaslanstvo Istarske županije imalo i službene razgovore s predstavnicima Regije Toscana.

    Župan Istarske županije Ivan Jakovčić tom se prigodom službeno susreo sa predsjednikom talijanske Regije Toscana Enricom Rossijem te je dogovorena daljnja suradnja na programima Europske unije.

    Tijekom radnog posjeta Toscani upriličen je i sastanak Izaslanstva Istarske županije s predstavnicima Regije Toscana zaduženim za promet te je dogovoren zajednički projekt čiji je radni naziv Mediteransko-balkanski koridor, obzirom na važnost stvaranja takvog prometnog pravca i njegovog uključivanja u glavne europske prometne koridore.

    18.04.2012.