HR | IT | EN

Jubilarni 10. dani Vojvodine u Istri

  • Izložbama, predavanjem, koncertom, filmskim projekcijama i drugim sadržajima, krajem listopada obilježeni su se jubilarni deseti Dani Vojvodine u Istri. Ova velika kulturna manifestacija posvećena je njegovanju prijateljskih odnosa srpske i hrvatske regije te predstavlja uspješan primjer regionalne suradnje i interkulturalnog dijaloga.

    Tom prigodom susreli su se pokrajinski sekretar za kulturu i javno informiranje Milorad Đurić koji predvodi delegaciju Vojvodine u Istri, istarski župan Ivan Jakovčić, pročelnik za kulturu Vladimir Torbica, Stanimir Vukićević, ambasador Srbije u Hrvatskoj te konzul Zoran Popović, kako bi razgovarali o dosadašnjoj uspješnoj suradnji Istre i Vojvodine. Kako je istaknuo Đurić, ono što povezuje ove dvije regije je njihova multikulturalnost i zajedničko iskustvo življenja u zajednicama različitih grupa, a upravo to iskustvo doprinosi razumijevanju i poštivanju različitosti.

    O važnosti dana Vojvodine u Istri svjedoči i ovogodišnje visoko pokroviteljstvo manifestacije predsjednika Srbije i Hrvatske, Borisa Tadića i Ive Josipovića.

    09.11.2011.