HR | IT | EN

Lokalna manifestacija Grada Pule povodom Open Days-a o zaštiti voda na krškom području

  • Na Fakultetu ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković u Puli danas, 22. studenoga, održano je predavanje za studente „Zaštita voda na krškom području – izazovi za budućnost" u sklopu manifestacije “Open Days 2013” – 11. Europski tjedan regija i gradova, koja se svake godine održava u Bruxellesu. Lokalnu manifestaciju u obliku predavanja organizirao je Grad Pula, koji na „Open Days-ima“ ove godine sudjeluje prvi puta, u povodu ulaska Hrvatske u Europsku Uniju.

    Voditeljica Odsjeka za informiranje, međunarodnu suradnju i EU politike Grada Pule Kristina Fedel Timovski održala je uvodno predavanje pod nazivom „Europa u mojoj regiji – partnerstvo Grada Pule i Regije Veneto na temu 'Europe of Traditions – Linking through water'“. Istaknula je da se Grad Pula pridružio programu manifestacije „Open Days“ na poziv organizatora, Europske komisije i Odbora regija, organizacijom lokalne manifestacije u obliku predavanja za studente.

    Slijedilo je predavanje "Izazovi održivog upravljanja vodama" docentice Kristine Afrić Rakitovac s pulskog Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković, a na temu „Zaštita krškog vodonosnika u Istarskoj županiji“ govorila je voditeljica Odsjeka za zaštitu prirode i okoliša Istarske županije Ljiljana Dravec.

    Održana su i predavanja pod nazivom „Vode istarskog krša s posebnim naglaskom na značajke vodonosnika i površinskih voda Istarske županije“ višeg predavača Josipa Rubinića s riječkog Građevinskog fakulteta, zatim „Osobine i kvalitete krških izvora u Istarskoj županiji“ Sonje Divković, voditeljice Laboratorija za ispitivanje pitkih i površinskih voda Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, a o vodoopskrbi na području pulskog Vodovoda govorio je rukovoditelj Odjela proizvodnje, distribucije i održavanja Dean Banko.

    22.11.2013.