HR | IT | EN

Mladi Istrani sudjelovali na 8. Kampu tolerancije u Bačkoj Topoli

  • Istarska županija sudjelovala je kao regija gost na 8. Kampu tolerancije, održanom od 27. srpnja do 2. kolovoza 2014. u Bačkoj Topoli u Srbiji. Istru su na ovom kampu, koji svake godine okuplja oko 120 sudionika u dobi između 18 i 24 godine, zastupali predstavnici Antonia Dušman, Lea Hek i Marko Gržetić.

    Predstavnici Istarske županije imali su priliku predstaviti svoju regiju i sudjelovati u debatama na temu tolerancije, a poseban naglasak bio je na ovogodišnjim poplavama koje su zahvatile Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Mladi Istrani sklopili su nova prijateljstva, te su se puni dojmova i u nadi da će se ovaj projekt nastaviti i idućih godina s novim ambasadorima tolerancije, vratili kući.

    Kamp tolerancije okuplja mlade iz podunavskih zemalja (Njemačka, Slovačka, Bugarska, Mađarska, Rumunjska, Srbija, BIH, Hrvatska, Ukrajina) koji putem šestodnevnih edukativnih i kreativnih radionica, sportskih aktivnosti i zabavnog programa žele poslati poruku svijetu o neophodnoj potrebi jačanja tolerancije, razumijevanja i međusobnog uvažavanja. Ovo okupljanje pridonosi stvaranju novih znanja, prijateljstava i veza među sudionicima, otkrivanju sličnosti i razlika. Sudionici kampa postaju ambasadori tolerancije u uspostavljanju bolje komunikacije među regijama, gradovima i nacijama.

    06.08.2014.