HR | IT | EN

Na svom prvom primanju župan Flego s mladim sudionicima programa Eurodyssee

 • U pulskom sjedištu Istarske županije u četvrtak, 13. lipnja, održano je primanje sudionika Eurodyssee programa. Eurodyssee je međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions – AER) koji omogućava mladima u dobi od 18 do 30 godina stjecanje profesionalnog iskustva na različitim područjima djelovanja. Istarska županija članica je Skupštine europskih regija od 1994. godine, te aktivno sudjeluje u programu od 1996. godine. Od tada je u programu iz Istarske županije sudjelovao 141 kandidat, dok je u Istri boravilo 108 sudionika iz raznih europskih regija.

  Ove je godine Istarska županija ugostila šestero mladih, koji nam dolaze iz Španjolske, Francuske, Italije i Austrije. Oni će u Puli boraviti od 3.lipnja do 31.kolovoza, te će u tom periodu obavljati stručnu praksu u raznim tvrtkama i institucijama. Sudionike su primili župan Istarske županije Valter Flego, pročelnik Upravnog odjela za međunarodne odnose i europske integracije Oriano Otočan i koordinatorica Eurodyssee programa Gordana Širol.

  Prilikom obraćanja župan Flego naveo je da mu je ovo prvi prijem u funkciji istarskog župana, te je izrazio zadovoljstvo što se susreo s mladima iz Europe, a usput je najavio da će na jesen Istarska županija objaviti slijedeći natječaj za Eurodyssee program.

  Pročelnik Otočan naglasio je uspješnost ovog programa, unutar kojeg je naša županija potpisala ugovore s 15 različitih regija, te se nada da ćemo uz takve projekte ojačati međunarodnu suradnju, posebno nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. U ime Istarske županije, župan Flego i pročelnik Otočan zaželjeli su puno uspjeha ovogodišnjim sudionicima programa, te se oboje nadaju da će baš oni biti naši ambasadori nakon povratka u svoje zemlje.

  Šestero mladih, koji su počeli učiti jezik odmah pri dolasku u Istru, pokazali su svoje znanje hrvatskog rekavši da im se Pula jako sviđa, te da se raduju trenucima koje će provesti u našoj regiji. Župan im je pred kraj druženja uručio dar dobrodošlice, koji će mladima moći koristiti pri otkrivanju ljepota koje Istra pruža.

  17.06.2013.