HR | IT | EN

Nastavak suradnje s češkom regijom Ústí

  • S ciljem jačanja suradnje s pokrajinom Ústí iz sjeverozapadne Češke, u Predstavništvu Istarske županije pri EU u Bruxellesu proteklog je tjedna održan sastanak s delegacijom te regije. Delegaciju su činili direktorica i predsjednik Gospodarske komore regija Ústí i Labem, Martina Francirkova i František Jochman te Markéta Pokorná koja zastupa interese pokrajine Ústí u Bruxellesu.

    Suradnju započetu 2012. godine želi se ojačati i unaprijediti radom na zajedničkim projektima i aktivnostima. Na sastanku je istaknuto da Istarska županija predstavlja strateškog partnera, s obzirom na primjere dobre prakse koje pruža u pojedinim područjima i postignutim rezultatima u pretpristupnom razdoblju. Tijekom susreta predstavljeni su strateški prioriteti dviju regija, kako bi se ustanovili sektori u kojima postoji interes za jačanje suradnje.

    Službeni predstavnik Istarske županije pri EU institucijama Dino Babić predstavio je međunarodne aktivnosti i bilateralnu suradnju Istarske županije te europske projekte, osobito u sektorima gospodarstva, istraživanja, poljoprivrede, energije i okoliša.

    Suradnja Istarske županije i regije Usti nastavit će se i prilikom nadolazećeg Tjedna europskih regija i gradova – “Open Days 2013”.

    23.09.2013.