HR | IT | EN

Natječaj Saveza Alpe-Jadran za sufinanciranje projekata

 • Savez Alpe-Jadran (Alps Adriatic Alliance) objavio je novi natječaj za sufinanciranje projekata iz zajedničkog proračuna Saveza. Moguće je financirati projekte koji se provode na području svih članica Saveza pa tako i Istarske županije.

  Na javni poziv moći će se javiti organizacije koje provode međunarodni projekt u koji su uključene minimalno tri organizacije iz tri regije/države članice Saveza (Austrija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska), odnosno s područja 12 regija članica Saveza.

  U Savezu Alpe-Jadran postoje tematske koordinacijske točke (TCP) koje pokrivaju 14 područja. Projekti koji se prijavljuju za financiranje mogu pokrivati bilo koju od tih 14 tema, odnosno područja, a to su: cjeloživotno učenje, energija i okoliš, Europa, gospodarstvo, inkluzija, kultura, mobilnost, poljoprivreda i etnička baština, ravnopravnost spolova, sport, turizam, visoko obrazovanje, zaštita od elementarnih nepogoda i zdravstvo.

  Putem ovog poziva financiraju se sljedeće kategorije projekata:

  1. Troškovi pripreme projekta koji će biti financiran iz EU programa (maksimalna svota koja se može dobiti iz zajedničkog proračuna Saveza Alpe-Jadran je 5.000,00 eura)
  2. Troškovi provedbe projekta sufinanciranog iz EU programa (maksimalan iznos je 5.000,00 eura)
  3. Zajednički projekt (maksimalan iznos iz zajedničkog proračuna je 20 % vrijednosti projekta ili maksimum od 4.000,00 eura)

  Prijavni obrazac, koji se može pronaći na web stranici Saveza (http://www.alps-adriatic-alliance.org/downloads/) potrebno je ispuniti podacima o projektu na engleskom jeziku, te ga poslati resornoj koordinacijskoj točki najkasnije do 15. ožujka 2017. Smjernice i uvjeti za prijavu kao i popis i kontakti koordinacijskih točaka navedeni su na kraju prijavnog obrasca. Odluku o odabiru projekata za financiranje donosi Upravni odbor Saveza Alpe-Jadran.

  Za više informacija o natječaju možete se obratiti resornim koordinacijskim točkama, kao i Istarskoj županiji u Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove na: gordana.sirol@istra-istria.hr

  27.02.2017.