HR | IT | EN

Iskustva Istarske županije na radionici „EU fondovi za nautički turizam“ u Bruxellesu

  • U sjedištu španjolske autonomne zajednice Katalonije u Bruxellesu je danas, 25. studenoga, održana stručna radionica “EU fondovi za nautički turizam” na kojoj je aktivno sudjelovao službeni predstavnik Istarske županije pri EU institucijama Dino Babić.

    Cilj radionice bio je upoznavanje s europskim fondovima na području nautičkog turizma, koji će biti dostupni u novom programskom razdoblju 2014.-2020. te stvaranje sinergije za rad na zajedničkim aktivnostima i projektima. Posebna je važnost pridodana održivom turizmu, odnosno nautičkom turizmu u ulozi strateškog saveznika društva u isticanju vrijednosti prirodnih i kulturnih resursa obalnih područja.

    U izlaganju o aktivnostima nautičkog turizma i strategiji Istarske županije, Dino Babić je istaknuo da Istra čini trećinu hrvatskog turizma, a posebno se osvrnuo na Master plan razvoja istarskog turizma. S obzirom na mogućnosti koje se Hrvatskoj pružaju kao 28. članici EU-a, Babić je predstavio perspektive Istarske županije u sljedećem višegodišnjem europskom financijskom okviru.

    Na radionici su sudjelovali predstavnici raznih regija, asocijacija i ustanova iz Španjolske, Francuske, Grčke, Irske, Italije, Portugala, Malte, Velike Britanije te Hrvatske.

    25.11.2013.