HR | IT | EN

Održan partnerski sastanak i radionice u sklopu projekta AdriGov u Trstu

 • U Trstu je 15. i 16. prosinca 2015. u sklopu projekta AdriGov održan niz aktivnosti kojima je prisustvovala predstavnica Istarske županije. Prvi dan održana je radionica radionica o financiranju projekata u sklopu programa ADRION (Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014.-2020) s posebnim naglaskom na aktivnostima u kulturi i međusobnom razmjenom ideja.

  Program ADRION je zamišljen na način da doprinese provedbi strategije EU za jadransku i jonsku regiju – EUSAIR te će služiti kao pokretač razvoja politika i inovacija u cilju integracije između zemalja članica (Hrvatska, Italija, Slovenija i Grčka) i nečlanica (BIH, Srbija, Albanija i Crna Gora) Europske unije koristeći bogate prirodne, kulturne i ljudske resurse s područja koja okružuju Jadransko i Jonsko more. Objava prvog natječaja na dostavu projektnih prijedloga se očekuje krajem siječnja ili početkom veljače 2016. godine.

  U drugom dijelu dana održan je i sastanak partnera projekta AdriGov na kojem su se raspravljali budući koraci oko nužnih izmjena u projektu te vremenski tijek provedbe aktivnosti koje se planiraju prolongirati do kraja travnja 2016.

  Sljedećeg dana, 16. prosinca, održana je radionica o aktivnom građanstvu uz poseban naglasak na program Europa za građane 2014-2020 u Goriziji. Program Europa za građane potiče razvoj aktivnog europskog građanstva, osnaživanje osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji, a sve to kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizija napretka. Na radionici su naglašene promjene u programu koji predviđa neke novitete u usporedbi sa programom u proteklom programskom razdoblju, a ponajviše se odnosi na aktivnosti koje se mogu financirati u programu.

  Projekt AdriGov u sklopu kojeg se održao niz aktivnosti u Trstu financiran je iz pretpristupnog programa Jadranske prekogranične suradnju 2007-2013.

  18.12.2015.