HR | IT | EN

Održan partnerski sastanak projekta BLUTOURSYSTEM

  • U Puli je 5. prosinca 2018. održan drugi partnerski sastanak projekta BLUTORSYSTEM (Knowledge platform, skills and creative synergies for blue tourism ecosystem Development), sufinanciranog sredstvima Europske unije u okviru Programa Interreg V-A Italija-Hrvatska 2014.-2020.

    Sastanku su prisustvovali predstavnici partnera: Sveučilište CA' FOSCARI Venecija, Regija Veneto, Istarska županija, Sveučilište u Splitu- Ekonomski fakultet i Lokalna akcijska grupa „LAG5“ Orebić. Sastanak je u većoj mjeri bio usmjeren na predstavljanje rezultata radnog paketa 3- provedbe istraživanja među dionicima turističkog gospodarstva na regionalnoj razini. Dogovoren je terminski plan provedbe predstojećih aktivnosti te je donesena odluka o upućivanju zahtjeva za produženje projekta nadležnim tijelima Programa Interreg V-A Italija – Hrvatska dva mjeseca prije službenog roka za provedbu projekta.

    Projekt BLUTOURSYSTEM identificira nove prekogranične turističke scenarije, povećava vještine, znanje i kapacitete sudionika te određuje multiplikativni efekt društveno-gospodarskih kretanja na turistički sektor. S obzirom na značaj turističkog sektora u Istarskoj županiji i multiplikativne efekte na ostale gospodarske sektore, prijenos tehnologije koji će se izvršiti tijekom provedbe projekta, od iznimne je važnosti kako za Istarsku županiju kao partnera, tako i za dionike na turističkom tržištu kao krajnje korisnike rezultata projekta.

    Projekt kapitalizira alate temeljene na znanju razvijenom u projektu Tourmedassets koji je dio partnera proveo u okviru Programa Mediteran. BLUTOURSYSTEM pruža Quadruple Helix platforme organizirane u dvije podružnice: Savjetodavnu Plavu točku i Prekogranični živi laboratorij. Ukupan proračun projekta iznosi 1.037.050,00 €, a proračun Istarske županije iznosi 164.550,00 € od čega 85% sufinancira Program Interreg V-A Italija- Hrvatska 2014.-2020.

    20.12.2018.