HR | IT | EN

Održan sastanak s klubovima istarskih iseljenika u New Yorku te s predstavnicima europskih regija

  • U Uredu Istarske županije u New Yorku – Istrian Information Centru, za vrijeme trajanja predstavljanja istarskog turizma, 1. ožujka održan je susret s predstavnicima devet istarskih organizacija u New Yorku. Istarskim iseljenicima predstavljen je rad Istarske županije, aktivnosti na području turizma, zatim rad Ureda u New Yorku te projekt Istra Inspirit. Održano je i više pojedinačnih susreta s američkim gospodarstvenicima istarskog porijekla.

    Pročelnik za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije Oriano Otočan i direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević susreli su se s diplomatskim predstavnikom belgijske regije Flandrije Krisom Dierckxom i suradnicima, direktoricom Katalonskog turističkog ureda Cristinom Gargallo te zamjenikom direktora Austrijskog kulturnog foruma Christianom Josephom Ebnerom.

    Teme sastanka s Katalonijom i Flandrijom bile su upoznavanje s njihovim gospodarskim i turističkim djelovanjem na američkom tržištu. U flandrijskom je predstavništvu zaposleno 15 osoba, koje rade u diplomatskom, turističkom odjelu, odjelu za kulturu te odjelu „investment and trade“, čiji je djelokrug posebno zanimao istarske predstavnike. U katalonskom turističkom uredu, s druge strane, zaposleno je 12 osoba koje rade na predstavljanju političke, gospodarske i turističke ponude ove regije, a direktorica Gargallo istarskoj je delegaciji predstavila način funkcioniranja ureda. S predstavnikom Austrijskog kulturnog foruma razgovaralo se o mogućnostima zajedničkog predstavljanja umjetnika iz Austrije i Istre u tom centru.

    05.03.2014.