HR | IT | EN

Održana radionica o zapošljavanju u Europskoj Uniji

 • U sklopu obilježavanja Europskog tjedna 2015. u Istarskoj županiji, u dvorani Pula na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održala se danas info radionica „Mogućnosti zapošljavanja u Europskoj uniji“.

  „Europski tjedan naglašava mogućnost, odnosno priliku za mlade kako bi uvidjeli što im se sve nudi na europskom tržištu rada“, istaknuo je župan Istarske županije Valter Flego okupljenim uzvanicima i građanima, zahvalivši se svima na dolasku.

  U ime Grada Pule zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci naglasila je da je i ova radionica dobra prilika svim mladima za stjecanje iskustva za rad u raznim institucijama Europske unije, rekavši da je zajednički cilj da se ti mladi ljudi vrate u Istru i Pulu.

  Zamjenica ministra rada Tatjana Dalić okupljenima je pojasnila značaj posljednjih uspješnih projekata Vlade Republike Hrvatske među kojima se najviše istaknuo projekt „Garancija za mlade“ uz pomoć kojega je ove godine posao pronašlo 22,000 mladih. „Republika Hrvatska ima vrlo uspješan rejting zapošljavanja mladih, gdje ih 66% pronađe posao unutar 4 mjeseca od završetka školovanja“, naglasila je Dalić.

  Cilj je ove radionice informiranje nezaposlenih, mladih, studenata, poduzetnika i drugih zainteresiranih građana s područja Istarske županije o mogućnostima zapošljavanja u institucijama Europske Unije i drugim državama članicama. Tijekom radionice građanima se predstavio postupak zapošljavanja u institucijama Europske Unije, Europska mreža poslova EURES te projekt Garancija za mlade.

  Prezentacije sa jučerašnje radionice nalaze se u privitku.

  Datoteke vezane uz novost
 • http://www.istra-europa.eu/uploads/files/EPSO_Pula,_06.5.2015._2.pdf
 • http://www.istra-europa.eu/uploads/files/EURES_mreža_-_Pula.pdf
 • http://www.istra-europa.eu/uploads/files/GzM_Pula.pdf
 • 07.05.2015.