HR | IT | EN

Održano predavanje sudionicima projekta “Yes Europe”, Erasmus+

  • U Gospodarskoj komori Pula, 29. rujna je održano predavanje na temu: "Međunarodna suradnja i korištenja EU fondova u Istarskoj županiji", za sudionike partnerskog sastanka u okviru projekta "Yes Europe", financiranog iz programa Erasmus+. Projekt provodi Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč koja je domaćin šestodnevnog susreta.

    U projektu sudjeluje još 5 partnerskih škola iz Norveške, Njemačke, Austrije, Turske, Rumunjske, a tiče se jačanja vještina učenika u snaženju na tržištu rada te njihove motivacije za daljnje školovanje. Sudionici sastanka su 20 profesora i 25 učenika iz partnerskih škola, koji će u okviru svojeg boravka u Istri posjetiti Valamar, Plavu lagunu i Agrolagunu gdje će sagledati dobre prakse u turizmu te Gospodarsku komoru Pula gdje im je Patrizia Bosich, pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove predstavila rad Istarske županije na polju međunarodne suradnje te EU projekte u domeni strukovnog obrazovanja.

    Projekt će trajati 3 godine i za to vrijeme učenici iz Poreča planiraju posjetiti partnere u spomenutim europskim zemljama i njihove kompanije kako bi se upoznali s različitim sustavima i načinima rada.

    29.09.2017.