HR | IT | EN

Održano primanje za sudionike Eurodyssee programa

 • U četvrtak, 11. lipnja 2015. godine u pulskom je sjedištu Istarske županije održano primanje za sudionike Eurodyssee programa. Eurodyssee je međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions – AER). Program mladim ljudima u dobi od 18 do 30 godina omogućava stjecanje profesionalnog iskustva na različitim područjima djelovanja. Istarska županija članica je Skupštine europskih regija od 1994. godine, te aktivno sudjeluje u programu od 1996. godine. Od tada je u programu iz Istarske županije sudjelovalo 157 kandidata, dok je u Istri boravilo 117 sudionika programa iz raznih europskih regija.

  Ove godine Istarska županija je ugostila petero mladih iz Portugala, Francuske i Španjolske, koji će u Puli boraviti od 27. svibnja do 31. kolovoza 2015. godine. Sudionike su primile pročelnica UO za međunarodnu suradnju i europske poslove Patrizia Bosich i koordinatorica Eurodyssee programa Gordana Širol.

  Tom prilikom, pročelnica Bosich izrazila je nadu kako će sudionici ponijeti kući nezaboravne uspomene i biti ambasadori naše regije te prenijeti dalje informacije o programu kako bi Županija ugostila mlade iz raznih zemalja. „Tijekom svog boravka, imat ćete priliku upoznati Istru i njezine stanovnike te otkriti kako smo uistinu regija posebnih tradicija i identiteta“, dodala je pročelnica Bosich.

  Kod profesorice hrvatskog jezika Suzane Orlić sudionici programa već dva tjedna pohađaju intenzivan tečaj hrvatskog jezika, a krajem mjeseca počet će sa stručnom praksom u raznim tvrtkama i institucijama u Istarskoj županiji.

  Višegodišnja suradnja sa školom stranih jezika Vox Viva pokazala se iznimno uspješnom jer su, prilikom predstavljanja, sudionici pokazali impresivno znanje hrvatskog rekavši kako im se sviđaju naše plaže, nasmijani i ljubazni stanovnici te se vesele budućim trenucima koje će provesti u Istri.

  Pred kraj druženja pročelnica Bosich i Gordana Širol uručile su im darove dobrodošlice te poželjele lijepi provod, kao i dobro profesionalno iskustvo tijekom boravka u Istri.

  11.06.2015.