HR | IT | EN

Open Days 2014 - Local event

  • U sklopu manifestacije Open Days 2014 - Local event u Centru za EU i međunarodnu suradnju u Balama 19. prosinca 2014. održana je radionica "Teritorijalna suradnja kao pokretač pametnih ulaganja za ljude" u organizaciji UO za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije.

    Na radionici su predstavljeni novi EU programi prekogranične i transnacionalne suradnje u kojima će Istarska županija moći sudjelovati u programskom razdoblju 2014.-2020.: Program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska, Program prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska, te Programe transnacionalne suradnje: Dunav; Mediteran; Jugoistočna vrata i Središnja Europa.

    Lokalnim eventom željela se istaknuti važnost raznih aspekata teritorijalne suradnje koji zbližavaju europske regije i gradove promovirajući sinergiju i integraciju, a tim je povodom također predstavljena Europska grupacija za teritorijalnu suradnju EGTC i Europska strategija za Jadransko-jonsku regiju EUSAIR.

    Pedesetak sudionika, predstavnika lokalne i regionalne samouprave, te javnih tijela Istarske županije sudjelovalo je u panel raspravi u sklopu koje su identificirali nove prijedloge aktivnosti i projekte te eventualno nova partnerstva. Stoga je jedan od važnijih rezultata Local eventa ojačana zajednička suradnja u području tematskih i teritorijalnih programa Europske unije.

    22.12.2014.