HR | IT | EN

Oriano Otočan na sastanku s gradonačelnikom Subotice Modestom Dulićem

  • U svojstvu predsjednika Asocijacije agencija lokalne demokracije (ALDA), pročelnik za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije Oriano Otočan jučer, 14. studenoga, posjetio je Grad Suboticu, gdje je održan sastanak s gradonačelnikom Modestom Dulićem. U posjetu su prisustvovali i predsjednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor te Franco Iacop, predsjednik Skupštine regije Friuli Venezia Giulia.

    Otočan je predstavio aktivnosti ALDA-e te ulogu i doprinos ove organizacije na lokalnoj razini, budući da je Agencija lokalne demokracije Subotica, koja djeluje od 1993. godine, prva takva uspostavljena agencija. Na sastanku su razgovarali o mogućnostima za buduću suradnju, organizacijama civilnog društva te o Centru za obuku osnovanom od strane LDA Subotica, čiji je cilj razvoj održive mreže lokalnih udruga civilnog društva i njihovih kapaciteta.

    Tema sastanka bila je i potencijalna suradnja općina i gradova Istarske županije i Grada Subotice, budući da ih povezuju slična multikulturalna obilježja te dobri odnosi koje ostvaruju niz godina.

    15.11.2013.