HR | IT | EN

Oriano Otočan sastao se s predsjednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

Oriano Otočan, v. d. pročelnika Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU integracije Istarske županije, ujedno predsjednik ALDA-e (Asocijacije Agencija Lokalne Demokracije) sastao se s predsjednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Keithom Whitmoreom 12. rujna 2012. godine u Strasbourgu u Vijeću Europe. Sastanku su nazočili i generalni tajnik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Andreas Kiefer, Antonella Cagnolati, direktorica Kongresa i Antonella Valmorbida, direktorica Asocijacija agencija lokalne demokracije ALDA.

Pročelnik Otočan predstavio je Istarsku županiju i pozdravio dosadašnju suradnju sa Kongresom lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe. “Bio sam uključen u osnivanje Jadranske euroregije 2006. koja ima sjedište u Puli i koja se provela uz suradnju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, Istarske županije i talijanske regije Molise. Siguran sam da će takva plodonosna suradnja također biti nastavljena i u budućnosti, sa novim inicijativama i projektima”, naglasio je Otočan.

Oriano Otočan je na sastanku predstavio i ALDA-u, te je potvrđen interes za uključivanjem Kongresa u zajedničke aktivnosti, posebice u radu Agencija lokalne demokracije kako bi se podržalo lokalno upravljanje i sudjelovanje građana. Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe će također imati važnu ulogu u raspravu o budućnosti strateškog programa ALDA-e, o kojem će se raspravljati i koji će biti odobren na sljedećem Upravnog odbora u Vijeću Europe 17. listopada 2012. godine.

13.09.2012.