HR | IT | EN

Oriano Otočan u Trstu na konferenciji o teritorijalnoj suradnji

  • U Trstu je u petak 21. prosinca održana međunarodna konferencija pod nazivom „Teritorijalna suradnja između institucija, civilnog društva te Europske grupacije za teritorijalnu suradnju (EGTC) u proširenoj Europskoj uniji“, koju je organizirala regija Friuli Venezia Giulia u suradnji s Europskim gospodarskim i socijalnim odborom (EESC). Konferencija je organizirana u sklopu Dana otvorenih vrata – 10. Europskog tjedna regija i gradova.

    Istarsku županiju predstavljao je pročelnik za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan. Nakon pozdravnih govora pročelnika za međunarodne odnose regije Friuli Venezia Giuila, Elia De Anne, potpredsjednice EESC-a Anne Marie Darmanin, predsjednika Odbora vijeća nadležnog za međunarodne i EU odnose Roberta Marina i gradonačelnika Trsta Roberta Cosolinija, Oriano Otočan je govorio o unaprjeđenju odnosa među regijama.

    Na konferenciji je sudjelovao i poznati talijanski pisac i redatelj Giorgio Pressburger koji je održao predavanje pod nazivom „Civilno društvo i interkulturalni dijalog u proširenoj europskoj dimenziji“. Govorilo se i o ulozi teritorijalne suradnje i civilnog društva u procesu proširenja EU, ulozi EGTC-a u perspektivi Programa Zajednice 2014.-2012. te o aktualnim inicijativama za suradnju u raznim sektorima.

    24.12.2012.