HR | IT | EN

Otočan u Tunisu na konferenciji o regionalizmu i decentralizaciji

  • U svojstvu predsjednika Asocijacije agencija lokalne demokracije (ALDA), županijski pročelnik za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan sudjelovao je u radu konferencije “Lokalna demokracija, regionalni razvoj i Ustav”, koja se 1. i 2. prosinca održala na Sveučilištu za pravo, ekonomiju i menadžment u tuniskom gradu Jendoubi.

    Konferenciju su zajednički organizirali ALDA i Lam Echalm - tuniska koalicija nevladinih udruga koja broji preko 80 članica. Otočan je predstavio europske modele regionalizma, hrvatski sustav teritorijalnog ustroja s naglaskom na položaj Istarske županije te mogućnosti za daljnji razvoj decentralizacije u Republici Hrvatskoj.

    Cilj konferencije bio je prenijeti europska iskustva decentralizacije i regionalnog razvoja, s obzirom na predstojeće usvajanje novog ustava u Tunisu nakon revolucije poznate kao “Arapsko proljeće”, koja je u arapskim zemljama pokrenula proces demokratizacije. Na konferenciji su, uz predstavnike lokalnih tuniskih organizacija, sudjelovali i predstavnici više zemalja Europske unije i susjednih zemalja.

    03.12.2012.