HR | IT | EN

Otočan u Vicenzi na sastanku Upravnog odbora ALDA-e

  • U Vicenzi je proteklog tjedna, 17. i 18. siječnja, pročelnik za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije Oriano Otočan, u svojstvu predsjednika ALDA-e (Asocijacija agencija lokalne demokracije), sudjelovao na sastanku Upravnog odbora ove organizacije, na kojem su usvojeni Strateški dokumenti za razdoblje od 2013. do 2016. godine.

    Donesena je odluka da ALDA, uz Istarsku županiju, bude suosnivačica Centra za međunarodnu suradnju koji će se u Istri otvoriti u svibnju ove godine. U Centru će se, između ostalog, održavati edukacije zaposlenika javnog, privatnog i civilnog sektora o projektima i fondovima Europske unije, a financirat će se u sklopu europskog projekta AdriGov iz programa prekogranične suradnje IPA Adriatic.

    U sklopu sastanka Upravnog odbora ALDA-e, Otočan se susreo s Robertom Ciambettijem, pročelnikom za prekograničnu i međunarodnu suradnju regije Veneto, s kojim je razgovarao o nastavku suradnje na edukaciji za Strukturne fondove Europske unije, skorašnjem potpisivanju Sporazuma o suradnji Istarske županije i regije Veneto te drugim zajedničkim projektima. Otočan se sastao i s predstavnikom grada Vicenze, gradskim vijećnikom Federicom Formisanom.

    U Puli će se 19. travnja ove godine održati Skupština organizacije ALDA, na kojoj je predviđen dolazak oko 150 predstavnika lokalnih vlasti, udruženja lokalnih vlasti i nevladinih organizacija iz cijele Europe i susjednih zemalja. Međunarodna organizacija ALDA okuplja oko 160 članova iz javnog i nevladinog sektora iz više od trideset europskih zemalja i susjedstva.

    21.01.2013.