HR | IT | EN

Otvoren javni poziv za udruge

Otvoren je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava udrugama za međunarodne aktivnosti i sufinanciranje projekata odobrenih za financiranje u okviru programa Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje za 2018. godinu. Istarska županija, Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove, poziva udruge koje su programski usmjerene na provedbu međunarodnih aktivnosti, te pripremu i provedbu projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje, da se prijave na ovaj javni poziv za dodjelu sredstava. Prijave je moguće podnijeti na dva prioritetna područja:

a) Prioritetno područje I. – međunarodne aktivnosti udruga,

b) Prioritetno područje II. - sufinanciranje projekata udruga odobrenih za financiranje u okviru programa Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje.

Prioritetno područje I. obuhvaća sljedeće aktivnosti udruga:

◦umrežavanje udruga s međunarodnim udrugama,

◦edukaciju članova udruga u inozemstvu na temu politika Europske unije te pripreme i provedbe projekata sufinanciranih iz sredstava Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje,

◦sudjelovanje članova udruga na međunarodnim događanjima s ciljem promicanja istarskog kulturnog identiteta.

Ukupno planirana vrijednost Javnog poziva za 2018. godinu iznosi 250.000,00 kuna. Navedeni iznos sredstava bit će raspoređen u sljedećim prioritetnim područjima:

◦Prioritetno područje I. (međunarodne aktivnosti udruga), u ukupnom iznosu od 70.000,00 kuna,

◦Prioritetno područje II. (sufinanciranje projekata udruga odobrenih za financiranje u okviru programa Europske unije i drugih programa međunarodne suradnje), u ukupnom iznosu od 180.000,00 kuna.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 5.000,00 kuna, a najveći iznos 30.000,00 kuna. Navedeni limiti vrijede za oba prioritetna područja koja su predmet ovog Javnog poziva. U okviru ovog Javnog poziva prijavitelji mogu podnijeti više prijava u svakom od predviđenih prioritetnih područja. Prijavitelji mogu istovremeno biti partneri u drugim prijavama. Rok za podnošenje prijava projekata po ovom Javnom pozivu je 2. veljače 2018. godine.

Tekst poziva i potrebni obrasci nalaze se na: https://www.istra-istria.hr/index.php?id=5257

04.01.2018.