HR | IT | EN

Podjelom diploma završen ciklus edukacije u sklopu projekta AdriGov

 • U prostorijama MMC Luka, u Puli, istarski župan Valter Flego danas je podijelio diplome sudionicima povodom završenog ciklusa edukacije „EU fondovi i uspješno upravljanje EU projektima - europski alati za lokalni i regionalni razvoj“. Čestitavši svim polaznicima, župan Flego je naglasio kako su najbolji oni projekti koji se direktno implementiraju u znanje i ljude.

  „Niti jedan župan, gradonačelnik ili načelnik neće biti sposoban ako uz sebe nema tim sposobnih i kreativnih ljudi. Ovom edukacijom pokazali ste da želite učiti i da ste spremni izdvojiti svoje vrijeme kako bi krenuli u jedan novi proces prilagodbe i rada na EU projektima“, rekao je župan Flego. Pred nama su, dodao je, Strukturni fondovi koji nude još veće financijske mogućnosti, a samo sinergijom uspjet ćemo realizirati velike projekte.

  „Želim da trajno učite i da nikad ne prestanete ulagati u sebe. U ovim izazovnim vremenima, takva vrsta ulaganja je najisplativija“, zaključio je istarski župan.

  Prisutnima se obratio i pročelnik Upravnog odijela za međunarodnu suradnju i europske poslove Oriano Otočan osvrnuvši se na dosadašnje aktivnosti Centra za EU i međunarodnu suradnju u sklopu kojih je razne oblike edukacija prošlo oko četiristo osoba. Istarska je županija, istaknuo je Otočan, uspjela stvoriti 120 mladih stručnjaka koji znaju kako se pišu i kandidiraju projekti za EU fondove.

  Ciklus edukacija održan je u sklopu EU projekta AdriGov kojeg provodi Istarska županija s partnerima, a trajao je od rujna 2013. do travnja 2014. godine s ukupno 78 polaznika, od kojih jee njih 46 primilo diplomu o sudjelovanju. Segmenti sedmodnevne edukacije bili su: Upravljanje projektnim ciklusom/Strukturni i kohezijski fondovi/Programi zajednice/EU fondovi u praksi. Polaznici su bili djelatnici u privatnom, javnom i civilnom sektoru, ali i mlade nezaposlene osobe koji su dobili priliku usvojiti nova znanja o korištenju EU fondova i tako bolje konkurirati na tržištu rada.

  08.05.2014.