HR | IT | EN

Pokrenuta web stranica www.eu-referendum.hr

 • U okviru referendumske kampanje o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pokrenulo je posebnu internetsku stranicu www.eu-referendum.hr posvećenu isključivo informiranju javnosti uoči referenduma od 22. siječnja. U namjeri da se potakne izravniji dijalog s građanima otvorene su i posebne stranice na Facebooku (www.facebook.com/eureferendum.hr) i Twitteru (www.twitter.com/eureferendumhr).

  Na internetskoj stranici posvećenoj referendumu nalaze se sve relevantne informacije i dokumenti iz pregovaračkog procesa Republike Hrvatske s Europskom unijom, informacije o Europskoj uniji, referendumske video-poruke državnih dužnosnika i drugi informativni video-spotovi.

  Na stranici je također moguće pronaći informativni materijal sa pitanjima i odgovorima o utjecaju članstva u Europskoj uniji na život hrvatskih građana, kao i sve relevantne publikacije o Europskoj uniji i hrvatskom pristupnom procesu u izdanju Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

  Također, objavljene su i tehničke informacije Državnog izbornog povjerenstva o načinu ostvarivanja prava na glasovanje na predstojećem referendumu, koji će se održati 22. siječnja ove godine.

  Na stranici su postavljene i poveznice na novopokrenute Facebook i Twitter stranice Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kao i na Youtube kanal ministarstva (www.youtube.com/mveprh).

  Također, postavljene su i kontaktne adrese u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova putem kojih je moguće dobiti potrebne informacije o aspektima budućeg hrvatskog članstva u Europskoj uniji, s kontaktom za besplatni HALO EU! info-telefon (0800-622-622).

  13.01.2012.