HR | IT | EN

Posjet polaznika 11. međunarodne ljetne škole Istarskoj županiji

  • U Centru za EU i međunarodnu suradnju u Balama su 3. srpnja više stručne suradnice za međunarodne projekte Anamaria Škopac Pamić i Antonija Babić iz Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije primile polaznike međunarodne ljetne škole pod nazivom „International Environment and European Intergration“. Ljetnu školu već 11. godinu zaredom organizira Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, a polaznici redovito svake godine posjećuju Istarsku županiju i njezine institucije.

    Predstavnice Istarske županije su studentima koji dolaze iz više od 10 zemalja svijeta predstavile Istarsku županiju i njezine institucije, s posebnim naglaskom na postignuća na polju europskih poslova, međunarodne suradnje i projekata financiranih iz EU fondova. Među predstavljenim projektima istaknut je projekt AdriGov u sklopu kojeg je opremljen Centar za EU i međunarodnu suradnju.

    Međunarodna ljetna škola traje dva tjedna i sastoji se od aktivnog učenja o Europskoj uniji i procesima europskih integracija. U sklopu dvodnevnog posjeta Istri polaznici su još posjetili Fakultet ekonomije i turizma u Puli te Zvjezdarnicu Višnjan.

    08.07.2015.