HR | IT | EN

Poziv na radionicu “Teritorijalna suradnja kao pokretač pametnih ulaganja za ljude”

  • Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije poziva vas na radionicu "Teritorijalna suradnja kao pokretač pametnih ulaganja za ljude", koja će se održati 19. prosinca 2014. godine s početkom u 10:00 sati u Centru za EU i međunarodnu suradnju, Kaštel 1, Bale (II kat). Radionica je organizirana u sklopu manifestacije Open Days 2014 - Local event.

    Na radionici će Ksenija Slivar, voditeljica Odjela za europsku teritorijalnu suradnju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU predstaviti nove EU programe prekogranične i transnacionalne suradnje u kojima će Istarska županija moći sudjelovati u programskom razdoblju 2014.-2020.: Program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska, Program prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska, te Programe transnacionalne suradnje: Dunav; Mediteran; Jugoistočna vrata i Središnja Europa.

    Lokalni event usredotočit će se na važnost raznih aspekata teritorijalne suradnje koji zbližavaju europske regije i gradove promovirajući sinergiju i integraciju, te će se također predstaviti Europske grupacije za teritorijalnu suradnju EGTC i Europska strategija za Jadransko-jonsku regiju EUSAIR.

    Svoj dolazak potrebno je potvrditi najkasnije do srijede, 17. prosinca 2014. ispunjavanjem on-line prijavnice na linku: PRIJAVNI OBRAZAC ili slanjem e-maila sa kontakt podatcima na interregional@istra-istria.hr.

    10.12.2014.