HR | IT | EN

Predstavljanje projekta AGROWINE u Zagrebu

  • U sklopu predstavljanja projekta AGROWINE u Zagrebu, u petak 21. veljače održani su susreti s ministrom turizma Darkom Lorencinom te veleposlanicom Talijanske republike u Republici Hrvatskoj Emanuelom D’Alessandro. U delegaciji Istarske županije i regije Friuli-Venezia Giulia sudjelovali su Oriano Otočan, pročelnik za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije, Franco Iacop, predsjednik Skupštine regije Friuli-Venezia Giulia te čelnici talijanske razvojne agencije Finest, koja se bavi gospodarskim razvojem u istočnoj i jugoistočnoj Europi.

    U Ministarstvu turizma vodili su se razgovori vezani za implementaciju koncepta rasprostranjenog hotela i zajedničku promociju turizma, a u Veleposlanstvu Talijanske republike u RH predstavljena je dosadašnja suradnja između Istarske županije i regije Friuli-Venezia Giulia te su istaknute mogućnosti za buduću gospodarsku i turističku suradnju i korištenje europskih fondova.

    U nastavku je u sklopu 2. Hrvatskog festivala hrane i vina u Klovićevim dvorima predstavljen projekt AGROWINE te enogastronomski specijaliteti regije Friuli-Venezia Giulia i Osječko-baranjske županije, partnera na projektu, financiranom od strane Friuli-Venezie Giulie s ciljem valorizacije i promocije autohtonih vinskih i hortikulturnih vrsta. Proizvođači su ponudili svoja vina i razne lokalne specijalitete brojnim posjetiteljima, među kojima su, uz predstavnike Istre i Friuli-Venezie Giulie, bili predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, veleposlanica Talijanske republike u Hrvatskoj Emanuela D’Alessandro i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

    04.03.2014.