HR | IT | EN

Prezentacija istarskih proizvoda na sajmu HORECA – EXPO – FAIR u belgijskom gradu Gentu

  • U belgijskom gradu Gentu, u sklopu međunarodnog gastronomskog sajma HORECA – EXPO – FAIR, od 17. do 21. studenoga održana je gastronomska prezentacija istarskih proizvoda radi njihovog većeg izvoza na tržište zemalja Benelux-a.

    U okviru navedenog događanja prezentirani su izvorni proizvodi koji su već sada dostupni u ovome dijelu Europe, a radi se o velikom rasponu istarskih vina (Degressi, Cattunar, Pilato, Tomaz, Laguna, Veralda i druga), tartufi Zigante i Natura, maslinova ulja (Ol Istria, Buršić, Natura), pršuti Pisinium i Jelenić, meso boškarina AZRRI-ja, sirevi Latus te drugi proizvodi. Na sasvim poseban način gastronomska degustacija proizvoda i njihovi mirisi privukli su veliki broj posjetitelja u istarsku kuhinju, koja je priređena u središtu samog sajma.

    Uz predstavnika Istarske županije, na sajmu su prisustvovali veleposlanik Republike Hrvatske pri Kraljevini Belgiji Mario Nobilo, predstavnici Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu te direktor belgijske gospodarske komore u Hrvatskoj, dok je prezentaciju organizirao promotor istarskih proizvoda u Belgiji Dirk de Sterck.

    21.11.2013.