HR | IT | EN

Prezentacija o programima Erasmus+ i Erasmus za mlade poduzetnike u četvrtak u Vodnjanu

  • U četvrtak, 10. travnja, u Zajednici Talijana Vodnjan (Narodni Trg 4, Vodnjan) će se s početkom u 19 sati održati prezentacija "Više od Erasmusa… Erasmus+", posvećena programima Erasmus+ i Erasmus za mlade poduzetnike, u organizaciji udruge Informo.

    Erasmus za mlade poduzetnike prekogranični je program razmjene koji pruža priliku mladim i obećavajućim poduzetnicima da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama. Program Erasmus+, s proračunom od 14,7 milijarda eura (1,5% cijelog budžeta Europske Unije za razdoblje 2014.-2020.), je novi program koji spaja sve europske edukacijske i sportske inicijative. Prezentacija je otvorena za širu javnost, a posebno je namijenjena mladima, poduzetnicima, nastavnicima, predstavnicima neprofitnih organizacija i lokalnih uprava.

    Prezentaciju će voditi četvero volontera koji u okviru programa Europske volonterske službe (EVS) rade u vodnjanskom uredu udruge Informo. Osim informacija o mogućnostima dobivanja europskih fondova, volonteri će također govoriti o vlastitim iskustvima u vezi sa europskim inicijativama.

    Udruga Informo neprofitna je udruga koja djeluje za porast zaposlenosti kroz različite oblike obrazovanja, organizacije predavanja i konzultacija. Također, Informo je organizacija primatelj za EVS i lokalna kontakt točka za Erasmus za mlade poduzetnike.

    08.04.2014.