HR | IT | EN

Priznanja istarskim proizvođačima na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

  • Istarski proizvođači predstavili su svoje poljoprivredne proizvode te osvojili nekoliko vrijednih priznanja na 80. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji se od 18. do 24. svibnja održao u Novom Sadu. Istarsko izaslanstvo sačinjavali su Oriano Otočan, županijski pročelnik za međunarodnu suradnju i europske integracije, Graciano Prekalj, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre i Libero Sinković, istarski proizvođač poljoprivrednih proizvoda i vinar. U Autonomnoj pokrajini Vojvodini boravili su 20. i 21. svibnja te su se, uz posjet Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, susreli s predstavnicima vojvođanskog političkog i gospodarskog života.

    Novosadski poljoprivredni sajam jedan je od pet vodećih u Europi te je sudjelovanje u njegovim programima od iznimnog značaja. Istrani mogu biti zadovoljni s osvojenim priznanjima. Agencija za ruralni razvoj Istre dobila je Diplomu šampiona kvalitete u grupi proizvoda za istarski ombolo u plemenitim plijesnima. To je još jedno u nizu priznanja istarskim suhomesnatim proizvodima, tako da danas možemo slobodno reći da je stvoren brend "Boškarina".

    U sklopu boravka u Novom Sadu istarsko je izaslanstvo u Pokrajinskim sekretarijatu za privredu razgovaralo o projektima na području poljoprivrede i ruralnog razvoja. Predstavnici AP Vojvodine, koja je vrsni proizvođač mesnih proizvoda, nisu krili oduševljenje našom zaštitom istarskog goveda te su raspravljali o mogućoj suradnji u unaprjeđenju proizvodnje podolskog goveda. S predstavnicima Privredne komore i Vinarskog instituta naši su predstavnici razgovarali i o vinarstvu, suradnji na području europskih fondova te o uspostavi još boljih međusobnih odnosa.

    22.05.2013.