HR | IT | EN

Produbljivanje suradnje između regije Veneto i Istre

  • „Veneto i Hrvatska: procesi integracije i korištenje gospodarskih potencijala“ naziv je manifestacije koja se, u organizaciji talijanske regije Veneto, održala danas, 26. studenoga 2012. godine, u mjestu Montecchio Maggiore nedaleko od Vicenze, u sklopu Dana otvorenih vrata – 10. Europskog tjedna regija i gradova. Cilj ovog događaja je bolja uspostava međuregionalnih odnosa između Italije i Hrvatske, osobito otvaranje mostova suradnje s regijom Veneto.

    Istarsku su županiju predstavljali Oriano Otočan, pročelnik za međunarodnu suradnju i europske integracije, te županijska vijećnica Alida Perkov, ujedno i predstavnica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, a u radu manifestacije sudjelovao je i veleposlanik Republike Hrvatske u Rimu Damir Grubiša.

    Naglasili su da između dvije regije postoje brojne mogućnosti za suradnju, poput ekonomske, kulturne, turističke, a osobito za suradnju putem programa Europske unije, koja će se još više intenzivirati ulaskom Hrvatske u EU. Spomenuli su i odličnu suradnju ureda dviju regija u Bruxellesu, s naglaskom na njihova dosadašnja iskustva na područjima gospodarske i turističke suradnje, transporta i promocije tipičnih regionalnih proizvoda.

    26.11.2012.