HR | IT | EN

Projekt AdriGov – sastanak partnera u Tirani

  • U Tirani je 14. svibnja, u sklopu europskog projekta AdriGov, održan sastanak partnerskih institucija na kojem je sudjelovala i Istarska županija. Na sastanku su prisustvovali partneri iz Hrvatske, Grčke, Albanije i Italije koji zajednički surađuju na provođenju projekta i projektnih aktivnosti povezanih sa EU Strategijom za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR) i jačanjem kompetencija dionika te transfera znanja na jadranskom području.

    Na sastanku su projektni partneri predstavili aktivnosti do sada provedene, najavili budući plan aktivnosti, dogovorene su potrebne izmjene aktivnosti i proračuna te plan rada za narednih 6 mjeseci u projektu. Projekt traje do 31. prosinca te ulazi u zadnjih šest mjeseci provedbe koji će biti vrlo aktivni za dionike na području uz niz aktivnosti svakog pojedinog partnera.

    Naredni dan, 15. svibnja održana je i međunarodna konferencija pod nazivom „EU Strategija za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR): izazovi i mogućnosti za Balkan u budućnosti“ na kojoj su sudjelovali projektni partneri. Na konferenciji su predstavljene mogućnosti suradnje i na koji način se zajedničkom suradnjom može odgovoriti na izazove područja i poboljšati povezanost regija na jadransko jonskom području.

    19.05.2015.