HR | IT | EN

Projekt SEED predstavljen polaznicima Master programa „Tehnologije za razvoj EU projekata“

  • U Bruxellesu, u petak 21. veljače, u sklopu međunarodnog Master programa „Tehnologije za razvoj EU projekata“ Europske akademije za edukaciju i društvena istraživanja, u dijelu posvećenom EU programu Horizon 2020, predstavljen je projekt SEED – Speeding Every European Digital – kao primjer dobre prakse u području informatičkih i komunikacijskih tehnologija.

    Projekt SEED, kojeg provodi Upravni odjel za međunarodnu suradnju i EU poslove Istarske županije putem Predstavništva pri EU institucijama, financiran je od strane Europske komisije putem Programa potpore politikama informacijskih i komunikacijskih tehnologija (PSP ICT), koji je u novom programskom razdoblju 2014.-2020. uklopljen upravo u program Horizon 2020. Predstavnik implementacijskog tima projekta SEED rekao je da, uz podizanje svijesti građana o dostupnim e-Uslugama, projekt promovira oglašavanje aktivnosti i vijesti javnih tijela te pruža informacije o otvorenim natječajima, programima i inicijativama europske razine putem interaktivnih uređaja postavljenih u Istri i inozemstvu.

    Uz gore navedeno, naglasio je potrebu, s obzirom da je projekt počeo u siječnju 2012. a završava krajem lipnja 2014., izrade konkretnog plana održivosti nakon njegovog okončanja. U tom pogledu predstavljeno je tehničko unaprjeđenje upravljačkog sustava informatičke platforme SEED-a te njegova vizualna promjena. SEED je pilot projekt koji podržava digitalnu agendu Europske unije te strategiju rasta “Europe 2020” u svojem dijelu koji se odnosi na inovacije.

    Master program „Tehnologije za razvoj EU projekata“, organiziran u suradnji s udrugom European Projects Association, bio je usredotočen, osim na razvoj i implementacijski ciklus europskih projekata, na novi program Horizon 2020. Radi se o najvećem europskom programu u financijskom okviru 2014.-2020., posvećenom istraživanju i inovacijama s predviđenim financijskim sredstvima od preko 80 milijardi eura za sedmogodišnje razdoblje.

    25.02.2014.