HR | IT | EN

Pulski EDIC u radnoj skupini Europske komisije

  • Informacijski centar Europe Direct Pula-Pola zbog svog je sustavnog i kvalitetnog rada te bogatog iskustva u kontaktu i radu s građanima predložen od predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj da predstavlja sve informacijske centre iz Hrvatske u radnoj skupini zajedno s kolegama iz drugih zemalja članica te kolegama iz Glavne uprave za komuniciranje Europske komisije. Radna skupina imat će savjetodavnu ulogu za sadržaj i format publikacija te web sadržaje namijenjene svim građanima Europske Unije.

    U Bruxellesu će se u lipnju održati Opći godišnji sastanak predstavnika Europe Direct Informacijskih centara nakon kojeg će se održati prvi sastanak radne skupine za sadržaj i format publikacija i web sadržaja za građane Europske Unije. Radna skupina sastajat će se jednom godišnje kako bi zajedno s kolegama iz svih zemalja članica te kolegama iz Glavne uprave za komuniciranje Europske komisije što bolje kreirali i prilagodili sadržaj i format publikacija te web sadržaja namijenjenih građanima Europske unije.

    Europe Direct Informacijski centar Pula-Pola osnovan 2014. godine dio je europske mreže informacijskih centara Europe Direct (EDIC), osnovanih od Europske komisije, posredstvom njene Glavne uprave za komunikaciju i Predstavništva Europske Komisije u Hrvatskoj, u svrhu informiranja europskih građana i promicanja građanskog sudjelovanja na lokalnoj i regionalnoj razini, te promicanja dijaloga o pitanjima EU-a i suradnje s ostalim informacijskim mrežama i kontaktnim točkama u EU-u ili na lokalnoj razini. U radu Informacijskog centra EDIC Pula-Pola sudjeluju djelatnici Grada Pule-Pola, Istarske županije - Regione Istriana, Istarske razvojne agencije d.o.o., Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. koji su se zajedničkim snagama prijavili na natječaj Europske komisije te dobili sredstva za rad Informacijskog centra EDIC Pula-Pola, kako bi svojim iskustvom i znanjem približili brojne teme vezane uz EU stanovnicima cijele Istarske županije. Nedavno je Europska komisija EDIC-u odobrila više od pola milijuna kuna za nastavak rada do 2020. godine

    23.02.2018.